Duurzaamheid

ONZE BIJDRAGE AAN DE CIRCULARE ECONOMIE

Door GFE efficiënt in te zamelen in de hoogbouw slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap: ten eerste wordt het restafval schoner waardoor dit beter gerecycled kan worden. Ten tweede kan van ingezameld GFE van hoge kwaliteit vergist en gecomposteerd worden. Daarmee kan onder andere biogas en compost gemaakt worden.  Compost kan weer hergebruikt worden in de land- en tuinbouw om voedsel te kweken. Op die manier wordt er minder verbrand en stoten we minder CO2 uit. Ook is uit onderzoek gebleken dat voor elke kilo GFE die ingezameld en gecomposteerd wordt ongeveer een kilo CO2 bespaard wordt door het niet te verbranden. Op deze manier kunnen we dus bijdragen aan de circulaire economie!

Over Sidcon

Sidcon is marktleider in ondergrondse perscontainers en duurzaamheid staat bij Sidcon hoog in het vaandel. Wij willen bijdragen aan een circulaire economie en doen dat door de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarnaast kijken wij ook kritisch naar onze eigen onderneming. Waar kunnen wij verbeteren, waar willen wij in investeren. Dit is niet iets van de laatste jaren, maar vanaf onze start. Alle onderdelen worden lokaal ingekocht en de service wordt slim ingepland zodat we geen onnodige kilometers rijden. Voor de komende jaren streven wij ernaar om naar de CO2 ladder 5 te groeien. Dat betekent dat wij niet alleen onze CO2 uitstoot reduceren maar ook kijken naar de keten en sector.

Service van Sidcon

De service van Sidcon is een onmisbaar onderdeel van onze geïntegreerde aanpak. Service en onderhoud is in eigen beheer en met 4 wagens dagelijks onderweg kunnen wij service snel uitvoeren. Ieder apparaat wat wij leveren is gekoppeld aan ons monitoringssysteem. Hierdoor kunnen wij real-time de status uitlezen en kunnen wij eventuele storingen direct herkennen of zelfs ondervangen.